A koronavírus-fertőzésben szenvedők 95 százaléka nincs beoltva

Rendszeres kézmosás és távolságtartás is javasolt és a telefonunk rendszeres fertőtlenítése.

2021. szeptember 22., 08:07

Szerző:

Országosan emelkedik a koronavírus-fertőzés miatti kórházi felvételek száma, a betegek 95 százaléka nem oltottak közül kerül ki – mondta Zacher Gábor, a Hatvani Kórház sürgősségi orvosa az RTL híradónak.

A toxikológus arról is beszélt, hogy ő maga is hord maszkot, szerinte zárt térben kötelezővé kellene tenni a maszkviselést. Azzal folytatta, hogy rendszeres kézmosást és távolságtartást is javasol, továbbá a telefonunk rendszeres fertőtlenítését is indokoltnak tartja.

Hétfőn 289 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 818 520 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 beteg, így az elhunytak száma 30 141 főre emelkedett.

(Kiemelt kép: Zacher Gábor toxikológus (b) és Bódy Gergő, a Momentán Társulat tagja beszélget a budapesti Impró kulturális központban 2017. június 2-án. A társulat Zacher Gáborral és a témában érintett civil szervezetekkel Függő játszma elnevezéssel programot indít. A kezdeményezés célja, hogy élményalapú, interaktív módszerekkel átadják a drogfogyasztással és függőségekkel kapcsolatos tudásbázist, és módszertani javaslatokat kínáljanak a nevelők, pedagógusok és a veszélyeztetett korosztály számára. Budapest, 2017. június 2. Fotó: Bruzák Noémi/ MTI)

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.