Öt koronavírussal fertőzött személy vesztette életét, az elhunytak 59 százaléka budapesti

2020. június 2., 09:09

Szerző:

Újabb 29 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3921 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 idős, krónikus beteg. Ezzel 532 főre emelkedett az elhunytak száma, 2160-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1229 fő. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 

427 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Koronavírus - Szent László Kórház Szent László Kórház
Fotó: Szigetváry Zsolt

A védekezés második szakaszában vagyunk a kormányzati tájékoztató portál szerint. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. Már Budapesten is megnyithattak az éttermek és a vendéglátóhelyek belső terei, és már látogathatók a szabadtéri kulturális és sport rendezvények. 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.