Ez egyre durvább, már a borászoktól kérnek védőmaszkokat a kórházak számára

2020. március 20., 11:11

Szerző:

A Borászok Borászai és a Pannon Bormíves Céh pénteki nyílt levelében kér összefogást a magyar szőlész-borász közösségtől, illetve a mezőgazdaságban dolgozóktól. Mint írják: 60 ezer magyar szőlész-borász van és százezres nagyságrendben dolgoznak a mezőgazdaságban.

Most arra kérik őket, hogy

a náluk lévő maszkokat juttassák el a környezetükben dolgozó orvosoknak, kórházaknak, egészségügyben dolgozó embereknek, mert nekik ez most nélkülözhetetlen.

A maszk lehetőség szerint FFP3 besorolású és az egységcsomag eredeti bontatlan csomagolású legyen, de minden maszkra szükség van, amíg nem érkezik meg a külföldről várt nagyobb szállítmány – idézte a felhívást a 24.hu.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.