A Fidesz-közeli médiaalapítványba tartozó Hír TV azzal henceg, hogy kőkemény 300 ezret adományoz a Szent László Kórháznak

2020. március 19., 14:32

Szerző:

Sikerült a pofátlanságot kimaxolnia a Hír TV-nek: bejelentették, hogy „míg az Index és a 444 magának kér pénzt olvasóitól, a koronavírus-járvány miatt 300 dolgozója 300 ezer forint adományt gyűjtött ma a Szent László Kórház Alapítványának. Fontosnak érezzük, hogy a válságon nyerészkedő és/vagy a jövőjükért rettegő médiumokkal szemben emberséget mutassunk és szolidaritást azokkal, akik ma az egészségünkért küzdenek – zárja tájékoztatását a Hír TV.

Az állami tévé is terjedelmes hírben számolt be erről, az összeállításban pedig cseppet sem meglepő módon negatív színben tüntették fel a pénzgyűjtési akciót, amit egyébként önfenntartási célból indított az Index és a 444.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy az a Fidesz-közeli médiabirodalom, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA), amelyhez a Hír TV is hozzátartozik, rengeteg állami hirdetési pénzből gazdálkodhat, míg a független médiából nem sokan részesülnek ebben a lehetőségben.

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.