Kormánypárti politikusokat és nyilvános akasztást emlegetett, az óbudai főkertész szerint feltörték a Facebookját

Bús a főkertész azonnali elbocsátását kérte a 24.hu szerint.

2022. január 31., 22:19

Szerző:

„Bízom benne, hogy apró kavicsok lavinát indítanak és Orbán Viktor nyugdíjas éveit börtönbe tölti Kásler Miklóssal, Palkovics Lászlóval, bár egy nyilvános akasztást is támogatnék” – ez a szöveg volt olvasható Kerényi-Nagy Viktor, az Óbuda önkormányzat főkertészének Facebook-oldalán vasárnap, írja a 24.hu.

Hozzáteszik, a bejegyzést hétfőn eltűnt az oldalról, csakhogy a körzet fideszes képviselő-jelöltje, Bús Balázs még a visszavonás előtt lefotózta, majd saját oldalán közzé is tette a képet, és felszólította Óbuda jelenlegi ellenzéki polgármesterét, Kiss Lászlót, hogy haladéktalanul határolódjanak el a főkertész „vállalhatatlan kijelentésétől”. Mint a lap hozzáteszi, Bús emellett a főkertész azonnali elbocsátását is kérte.

A 24.hu megkereste az önkormányzat sajtóosztályát, hogy foglalkoznak-e üggyel. A kerület választ nem írt, csak Kerényi-Nagy újabb posztját küldte el, amelyben a főkertész azt írta, feltörték a Fecebook-oldalát, így kerülhetett ki a fényképekkel illusztrált poszt. „Facebookomat feltörték, nem tudom, ki tette ki a posztot. A poszttól elhatárolódok és sajnálom, hogy politikai céltábla lett az oldalam. Politikától régóta elhatárolódok. A növényt is körbe süti a Nap, nincs oldala, így nekem sincs” – írta a lap szerint, hozzáteszik, Kerényi-Nagy oldala a cikk megjelenésekor eltűnt a Facebookról.

(Kiemelt kép: Bús Balázs Facebook-oldala)