Kormánypárti nyugdíjasok kérdőre vonták a tüntető tanárokat a Széll Kálmán téren

Egy idős hölgy nem volt hajlandó elhinni, hogy egy tanár 140 ezer forintot keres, ugyanis most kapnak 200 ezer forintot, később pedig 700 ezer forintot fognak.

2022. október 14., 15:27

Szerző:

„Kapják a 200 ezer forintot (…), később majd 700 ezret keresnek” – ezt magyarázta a Széll Kálmán téren egy idős asszony az ott pont a béreik és a közoktatás körülménye miatt tiltakozó pedagógusoknak – számolt be az esetről a hvg.hu. (A hölgy összekeverhette a kukások egyszeri 200 ezer forintos rezsitámogatásával a tanárok helyzetét.)

Az idős hölggyel majd leállt beszélgetni egy tanár, aki elmagyarázta, hogy ő félállásban tanít, és osztályfőnök is mellette, amivel csak 140 ezer forintot keres. A hölgy ezt nem akarta elhinni, de a tanár fizetési papírját már nem volt hajlandó megnézni, miszerint „úgysem fognak meggyőzni minket.”

A tanár visszakérdezett, hogy miért nincs a kormánynak pénze a béremelésre, „ellopták talán?”, akkor a hölgy felháborodott: „ne jöjjenek ezzel a hülyeséggel, hogy ellopták! Ez kommunista tempó. (…) Brüsszel tartozik nekünk, vagy sem?!”

(Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP)

 

Nem csak nálunk volt dupla választás, de minden összevetésben a magyarok költötték a legtöbbet politikai kampányra január óta. A főpolgármester-jelöltek közül a végül visszalépő Szentkirályi Alexandra költötte a legtöbbet. Döbbenetes pénzt költöttek a pártok, vagyis inkább a kormánypártok az online kampány során. Az ellenzék a fasorban sincs.