Korlátozások nélkül utazhatnak a magyarok Németországba

Kivéve a repülővel érkezők, nekik még felszállás előtt be kell mutatni a szükséges igazolások valamelyikét.

2021. május 31., 08:46

Szerző:

Május 30-i hatállyal megváltoztatták Magyarország járványügyi besorolását a német hatóságok, és már nem tartják rizikós területnek – írja a Külgazdasági és Külügyminisztérium, ami azt jelenti, hogy a Magyarországról Németországba utazók esetében megszűnnek a beutazási korlátozások. 

Ez alól kivételt képez a repülőgépen történő beutazás, ebben az esetben ugyanis továbbra is fennáll az előre meghatározott három igazolás valamelyikének bemutatási kötelezettsége felszállás előtt. 

Telex kiemelte, hogy ha valaki autóval szeretne eljutni Münchenbe vagy Stuttgartba, de meg akar állni egy napra Ausztriában, annak először meg kell felelnie az osztrák előírásoknak. Szomszédunknál viszont van regisztráció, és ellenőrzik is a határon az általuk kért, orvosi pecséttel ellátott oltási igazolást, mivel a lazítások a szomszédos országban csak június 10-én lépnek életbe. 

(Kiemelt képünk illusztráció: DPA/AFP | Christophe Gateau)

17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.