Pert vesztett és milliókat fizethet az éber kómában lévő nő családja

Másodfokon is a kórház javára döntött a bíróság Varga Katalin ügyében.

2023. május 3., 12:01

Szerző:

Varga Katalin jóindulatú agydaganatot eltávolító műtéten esett át, ezt követően egy kórházi baktérium támadta meg a szervezetét 2014-ben. Édesanyja szerint emiatt került éberkómába, ezért beperelték az intézményt és 100 millió forintos kártérítést követeltek – írja a Blikk.

A Pécsi Ítélőtáblán a másodfokú eljárásban sem látták megalapozottnak, hogy a kórház hibájából került ilyen állapotba a kétgyermekes nő, így most a családnak kell megfizetnie a csaknem hárommillió forintos perköltséget.

„Megyünk tovább, s harcolunk az igazunkért, amíg bírunk. Felháborító, vicc, hogy ide jutottunk. Rengeteg iratunk van, ami véleményem szerint az igazunkat bizonyítja” – nyilatkozta az éber kómában fekvő nő édesanyja.

A család és a jogi képviselője úgy döntött, nem fogadják el a döntést. A családanya nem tud beszélni, mozdulatlanul, magzatpózban fekve tölti az idejét – írja a Blikk. Óriási eredmény, hogy a lábát és a száját néha tudja mozgatni, de a felépülése még mindig reménytelennek tűnik, önellátásra és kommunikációra továbbra is képtelen.

(Képünk illusztráció, AFP)