Rendőr vagyok nem postás: meghiúsult a momentumosok keddi akciója

Az ellenzéki párt néhány tagja és aktivistáik kordonbontással indították a napot, egy naplót akartak eljuttatni a miniszterelnökhöz, de a rendőrség az útjukat állta.

2023. június 13., 10:19

Szerző:

Reggel hétkor a Momentum húsz-harminc politikusa és aktivistája lebontotta a Karmelita előtt felállított kordonokat. A rendőrök, akik tudtak a bontásról, ekkor már sorfalat álltak az épület bejárata előtt – írta a Telex. Az egyenruhások nem akadályozták meg a kordon lebontását, de mindenkit, köztük a sajtó képviselőit is igazoltatták.

A momentumosok megkérdezték az intézkedő rendőrök igazolványszámát, hogy később panaszt tudjanak tenni az eljárás ellen. A Momentum országgyűlési képviselője, Tóth Endre egy osztálynaplót akart átadni a miniszterelnöknek, amiben egyesre értékelték a kormány és Pintér Sándor oktatásért végzett munkáját.

A momentumos képviselő odament a Karmelitát védő rendőrsorfalhoz, a rendőrök azonban útját állták, a naplót pedig nem akarták átvenni. A rendőrparancsnok azzal tagadta meg a napló átadását Orbánnak, hogy ő nem postás, hanem rendőr.

Mikor a képviselő közelebb ment a Karmelita bejáratához, a rendőrök elhúzták onnan, a lépcsőre letett naplót pedig visszadobták a lépcső előtti díszburkolatra.

A Momentum a bontás okaként a státusztörvényt és a kastélyok magánkézbe adását nevezte meg, illetve azt a szimbólumot, hogy a hatalom kordonokat emel maga és a nép közé. 

(Kép forrása: Facebook  / Momentum)