Kordonok mögött gyülekezik a Fidesz frakció eligazításra várva

Rőgtön a mélygarázsba hajtva gyűlnek a luxusszállodában tartott frakcióülésre a Fidesz–KDNP miniszterei és kegyencei.

2023. szeptember 20., 19:27

Szerző:

Kordonokkal kerítették el Hernádi Zsolt Mol-vezér közpénzmilliárdokkal megtolt luxusszállodáját, a Grand Hotel Esztergomot szerda délután. Itt tartják a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői a kétnapos kihelyezett frakcióülésüket. Két év után tér vissza a Fidesz Esztergomba. A szállodával szemben egy fürdő van, annak a parkolóját teljesen kiürítették, csak néhány rendőrautó parkolt benne 

jelenti a helyszínről a Telex.

Mint írják, délután három óra körül érkeztek meg az első képviselők, miniszterek, kormányközeli elemzők, médiaszereplők a négycsillagos szállodába, ahol este, zárt körben tart eligazítást Orbán Viktor. A képviselők autóval érkeznek a helyszínre, és miután a bejáratnál szobrozó valtonosok ellenőrizték őket, egyenesen a szálloda mélygarázsába mennek. Azért néhány arcot így is fel lehet ismerni az ablakok mögött: Juhász Hajnalka, Dunai Mónika, Tessely Zoltán és Nacsa Lőrinc az első között érkeztek meg.

Csütörtökön több miniszter és kormányzati szereplő is előadást tart a képviselőknek, majd Kocsis Máté és Simicskó István, a Fidesz, illetve a KDNP frakcióvezetője tart sajtótájékoztatót, ahol az Országgyűlés jövő hétfőn kezdődő ülésszakáról is beszélnek. Az őszi politikai nagyüzemet hagyományosan a kötcsei piknikkel indítja be a Fidesz, majd pár nappal a parlament őszi ülésszaka előtt még elvonulnak a képviselők tanácskozni.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Google Maps)