Kopaszok védték meg az újságírók kérdéseitől Szabó Zsolt államtitkárt, akinek 1,2 milliárdja van egy offshore számlán

2018. március 23., 22:59

Szerző: Bíró Veronika

Az már önmagában visszataszító, ahogy a kormányzati politikusok menekülnek az újságírók elől, vagyis a közpénzből fizetett, közvagyon sorsát irányító személyek még véletlenül sem akarnak felelni a közérdeklődésre számot tartó ügyekben feltett kérdésekre. Kósa Lajos például napok óta csak menekül az 1300 milliárdos botrány kitörése óta. Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára új szintre emelte ezt. A politikust kopaszok védték meg a kérdésektől ma a nyilvános fórumán, és nem engedték be a 24.hu újságíróit egy közintézménybe.

Péntek este Vámospércsen tartott nyilvános fórumot, de az ajtóban álló biztonságiak szerint ez támogatói fórum volt, és nem lakossági fórum. Erre hivatkozva nem engedték be a művelődési házba az újságírókat, és azt sem voltak hajlandóak elárulni, hogy kik ők, és milyen minőségben őrzik az elvileg nyilvános rendezvényt.

A két férfi forgatási engedély hiányára hivatkozott, csakhogy a portál munkatársai nem kaptak lehetőséget arra, hogy engedélyt kérjenek rá. Jelezték, hogy politikai rendezvényről van szó egy közintézményben, mégsem engedték be őket. 

Ma reggel hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzet dokumentumokat, amelyek szerint Szabó Zsolt és a felesége több mint 4,8 millió dollárt, azaz 1,2 milliárd forintonak megfelelő összeget tart egy belize-i offshore számlán. Meglepő módon még az MTI is lehozta a hírt. Az újságírókat nyilván érdekelte volna a belize-i számla, a politikus nyilvánosan reagálhatott volna az ügyben, de ezzel a lehetőséggel feltehetőleg nem kívánt élni.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.