A legordasabb náci időket idéző plakátot ragasztottak egy budapesti könyvesbolt ajtajára

2020. október 6., 14:15

Szerző:

„Berlin 1938? Nein. Budapest, 2020″ – ezzel a szöveggel osztott meg egy fotót a Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldal – vette észre a 24.hu.

A  Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom logójával ellátott plakát egy olyan könyvesboltra került ki, ahol kapható a Meseország mindenkié című mesekönyv.

Íme a plakát: 

Az előzmény: Dúró Dóra egy sajtótájékoztatóján homoszexuális propagandának nevezte és bedarálta a könyvet. A Labrisz Egyesület kiadásában készült kötetben ismert és pályakezdő szerzők tizenhét mesét írtak újra vagy tovább. A mesék szereplői a magyar társadalom egy-egy kisebbségi helyzetére hívják fel a figyelmet.

Az esettel kapcsolatban a múlt héten Orbán Viktor is megnyilvánult:

„Mondhatjuk, hogy Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: hagyják békén a gyerekeinket!” – mondta a kormányfő a Kossuth Rádióban.

 

 

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.