Elképesztő cukiság! Kölyöktalálkozón vettek részt a leendő vakvezetők

Másfél évesen kezdik el képezni őket.

2022. február 9., 12:46

Szerző:

Az elmúlt évek legnagyobb kölyöktalálkozóját tartottuk meg vasárnap, ahova csatlakoztak a 11 hetes U betűs alom kiskutyái is, írja közleményében a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola. 

Mint írják, az U betűs alom kölykei most találkoztak először azóta, hogy nevelőcsaládokhoz kerültek három hétre. A kölykök bohókásak, kedvesek, ám nagy csapatban olyan vehemensen játszanak egymással, hogy oda kell figyelnünk a túlpörgőkre. A játék mellett elkezdték velük a korukhoz illő rövidke „alapozást”, például a pórázról elengedést és a behívást, valamint elkezdtek ismerkedni a fontos vezényszavakkal is. Unka, Unikum és testvéreik számára még azonban még a játék a legfontosabb.

Az U betűs kutyák önkéntes kölyöknevelőik irányításával gyakorolnak, együtt élnek velük otthonukban. Vakvezető képzésük egy-másfél éves koruk között kezdődik annak megfelelően, hogyan teljesítenek az alapengedelmesség és a szocializáció terén. Vagyis van idejük a tanulásra, a pihenésre és játékra. Ennek az egyensúlynak a megtartására munkába állásuk után látássérült gazdáik figyelnek. 

Mint írják, a kölyöktalálkozók nem csak a kutyákról szólnak. A kiképzők sok fortélyra megtanítják önkéntes kölyöknevelőinket, hogy a kutyák szépen haladjanak. Az önkéntesek is egyre fontosabb szerepet kapnak az alapítványban, ezért őket is meghívták a találkozóra.

(Kiemelt kép: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.