Kiss Ambrus: Az újrakezdésé lehet a jövő évi fővárosi költségvetés

A főváros 2024-es büdzséje az újrarendezés költségvetése, amelyről várhatóan jövő szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés – közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtökön budapesti háttérbeszélgetésen.

 

2023. december 7., 16:56

Szerző:

Mint kifejtette, a jövő évi büdzsé tervezete abból a szempontól az újrarendezés költségvetése, hogy „végre talán túl vagyunk a válságok sorozatán”. Túl vagyunk remélhetőleg a koronavírus-járvány okozta válságon, az energiaválságon és az infláció okozta árnövekedés okozta válságon – mondta Kiss Ambrus.

Hozzátette, hogy a 2024-es költségvetést ennek megfelelően tervezték.

A főpolgármester-helyettes kérdésre válaszolva közölte: a Magyar Államkincstár a szolidaritási hozzájárulás vitatott mértéke miatt indult perhez kapcsolódóan elrendelt azonnali jogvédelem ellenére – novemberhez hasonlóan – december elsején ismét inkasszót gyakorolt a főváros számlája felett mintegy 3,9 milliárd forint értékben.

A főváros számlája ezért ismét negatívba fordult, szerda reggel mínusz 5,6 milliárd forinton állt – közölte Kiss Ambrus.

(Kiemelt kép: Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes háttérbeszélgetést tart a Fővárosi Közgyűlés előterjesztéseiről, aktuális kérdésekről 2021. augusztus 27-én. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)