Kocsis Máté már intézkedett, hogy részleges szesztilalmat vezessenek be a magyar trafikokban

2019. július 4., 18:02

Szerző:

Az önkormányzatok képviselő-testülete a jövőben rendeletben előírhatja, hogy az önkormányzat közigazgatási területén található nemzeti dohányboltban 22 óra és 6 óra között nem lehet szeszes italt árusítani - szerepel abban a törvénymódosítási javaslatban, amelyet Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyújtott be csütörtökön a Lázár János fideszes képviselő, nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos által jegyzett trafiktörvényt szigorító törvényjavaslathoz – írja a napi.hu.

A parlament gazdasági bizottsága már tárgyalta is Kocsis Máté előterjesztését, tehát érdemes komolyan venni.

A korlátozás betartását az önkormányzat jegyzője ellenőrizheti, és akár egymillió forintos bírságot is kiszabhat, legsúlyosabb esetben pedig a vámhatóságnál kezdeményezheti a trafik bezárását is.

Az indoklás: számos állampolgár nyugalmát zavarják 22 óra után is nyitva tartó dohányboltok, mivel egyesek az üzletben megvásárolt szeszes italt az üzlet előtti közterületen hangoskodva fogyasztják el.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.