Csaknem százmillió forintot érő balatoni nyaralója van Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető feleségének

2019. december 5., 09:42

Szerző:

Nagy értékű balatoni ingatlan van Kocsi Máté felesége, Kocsisné Márkus Szilvia tulajdonában - értesült a 24.hu. A 200 négyzetméteres, úszómedencés révfülöpi nyaraló kizárólagos birtokosa a Fidesz frakcióvezetőjének házastársa, aki két állami cégben is pozíciót tölt be. A tulajdoni lap szerint Kocsis felesége 2014-ben vette meg a két szomszédos telek egyesítésével létrejött 1100 négyzetméteres területet, ahova 2017-ben építettek fel üdülőt.

Az ingatlan így értelemszerűen nem szerepel Kocsis Máté vagyonnyilatkozatában.

Noha a képviselő házastársának is van vagyonnyilatkozat-tételi kötelessége, az általa az Országgyűlésnek leadott dokumentum nem nyilvános.

A Polgári Magyarországért Alapítvány kötcsei rendezvénye Kocsis Máté és felesége érkezik a kötcsei polgári piknikre 2015-ben
Fotó: Varga György

A 24.hu megkereste Kocsis Mátét, aki azt mondta: a vásárláshoz nem vettek fel hitelt, felesége egy II. kerületi lakást örökölt, ennek értékesítéséből vásárolta meg a révfülöpi építési telket 13,5 millió forintért. Az építkezést a Kocsiné szülei által eladott 300 négyzetméteres budaörsi ház értékéből fedezték. A 200 négyzetméteres balatoni nyaraló építése 77,5 millió forintba került, és körülbelül 6 millió forint egyéb költségük volt. Ez alapján a nyaraló 97 millió forintba került.

Kocsis a portálnak felajánlott egy személyes találkozót, hogy megnézhesék a felsorolt ingatlanok dokumentumait. A feleség, az anyós, a családi ügyvéd és a Fidesz-frakció sajtófőnökének jelenlétében ez meg is történt, a beszélgetést szokatlan módon kamerával és diktafonnal rögzítették, és az elhangzottak közléséhez nem járultak hozzá. A dokumentumokat azonban meg lehetett nézni, és tartalmuk egybevágott a Kocsis által elmondottakkal. Kocsis szerint ő azért nem tulajdonos a balatoni ingatlanban, mert a révfülöpi házat a házasságkötésük előtt értékesített vagyonból finanszírozta a felesége.

Tíz regionális vasútvonalon, illetve vonalszakaszon augusztus elseje óta ideiglenesen vonathelyettesítő autóbuszok közlekednek. December 10-étől – a szokásos éves menetrendváltás keretében – kisebb mértékben ezeken is változik a közlekedés.