Kocsis Máté a strasbourgi vitán azt vette észre, hogy egyre többen támogatják az Orbán-kormány politikáját

2018. szeptember 12., 07:57

Szerző:

A Fidesz frakcióvezetője a kormányzati szócsőként működő Magyar Időknek adott egy interjút, amelyben úgy vélte, Magyarország európai kritikusainak a száma csökken, szövetségeseinek száma pedig nő.

Kocsis Máté
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A lap a Sargentini-jelentés keddi strasbourgi vitájáról kérdezte Kocsis Mátét, akinek azután sikerült előállnia a fenti észrevétellel, hogy Orbán Viktortól még a Fidesz európai pártcsaládjának, az EP legnagyobb frakciójának az Európai Néppártnak a politikusai is látványosan elfordultak. Jellemző, hogy az Európai Néppárt ajánlást sem adott ki az EP-képviselőinek, hogyan szavazzanak ma délben a jelentésről, Manfred Weber frakcióvezető pedig a nyilvánosság előtt jelezte, ő meg fogja szavazni a dokumentumot. Kocsis Máté ettől függetlenül úgy vélte, hogy bár ma az Európai Parlamentben többségben vannak a bevándorláspárti politikusok, de erősödnek a bevándorlás megfékezése melletti hangok is, egyre többen vannak, akik ezt képviselik. Ők Magyarország szövetségesei. Szerinte Judith Sargentinit „a vak gyűlölet” vezette a nevét viselő jelentés megírásakor, és nyilvánvalóan politikai bosszúról van szó, amiért a magyarok a szembeszegültek a „Soros-birodalom” bevándorláspárti politikájával.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.