Megint kitiltottak egy indexes újságírót a Parlamentből, mert állítólag lökdösött és inzultált egy államtitkárt

2019. július 9., 18:14

Szerző:

Idén már nem mehet be a Parlamentbe az Index újságírója, ugyanis Fábián Tamást az év végéig kitiltották egy folyosói interjú miatt – írta a hvg.hu.

Az újságíró Varga Judit igazságügyminiszter-jelölt bizottsági meghallgatása után kérdezte egy rövid interjú erejéig Völner Pál államtitkárt. Vargát is kérdezte, ő nem válaszolt, Völner néhány mondatos interjút is adott a lapnak.

Fotó: kormany.hu/Endre Vessey

Az Országgyűlés Hivatal azonban az interjú után arról tájékoztatta az Indexet, hogy újságírójuk testi kontaktust is alkalmazva, folyamatosan lökdösődve akart interjút készíteni az Országház felsőházának folyosóján.

Az Index szerint munkatársuk nem lökdösődött, nem inzultált, erőszakos sem volt: a politikusok mellett sétált, a telefonját tartotta Völner elé, hogy jó minőségben rögzítse az elhangzottakat. Völner többször arrébb lökte a kolléga kezét, majd összekülönböztek azon, hogy ki lökdös kit – írták.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.