Utazni kell a betegeknek, Kisvárdán is megszűnt több fontos szakrendelés

Nagy érvágás ez a kisvárosnak.

2021. augusztus 13., 19:53

Szerző:

Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet arra, hogy megszűnt Kisvárdán több fontos szakrendelés. A független képviselő Facebook oldalán azt írta: a városból és egy sor kis határszéli faluból ezentúl Nyíregyházára kell az embereknek menniük az urológiai, érsebészeti, bőrgyógyászati, gyermek-tüdőgyógyászati ellátásért.

Hadházy emlékeztetett arra, hogy Müller Cecília az allergológiai és immunológiai szakrendelésre is Nyíregyházát jelölte ki először. „Csak pár nap múlva vette észre, hogy olyan szakrendelés már Nyíregyházán sincs, így a módosító határozat szerint Debrecenbe lehet utazni órákat, ha valakinek be kell állítani a szteroid adagját” – írja Hadházy.

Korábban a HVG írt arról, hogy probléma lehet amiatt, hogy Orbán Viktor a görögkatolikus egyháznak adta a kórházat.

(Kiemelt kép: Hadházy Ákos Fotó: Merész Márton/168)

18:23

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.