Kirúgták a tornatanárt, aki szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diáklányoknak

Megszűnt a hivatásához méltatlanul viselkedő balatonfűzfői testnevelőtanár jogviszonya.

2015. december 9., 19:36

A Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója december 9-i hatállyal megszüntette az érintett tanár közalkalmazotti jogviszonyát.

Az

Indexnovember 25-én írt arról, hogy egy Veszprém megyei középiskola tanára szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diáklányoknak a Facebookon.

„Amikor az igazgató ezzel szembesítette, önként felmondott, de néhány nap múlva a Klik tankerületi igazgatójának közbenjárására visszakerült az intézménybe” – olvasható a cikkben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el a tanár ellen, amelynek idejére a pedagógust felfüggesztette munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól.

A vizsgálat megállapította, hogy a tanár a tanulókkal szemben tanúsított magatartásával, viselkedésével megszegte a nemzeti köznevelésről szóló törvényben, illetve a munkaköri leírásban foglaltakat.

A pedagógus nem tartotta be a közalkalmazotti jogviszonyból származó lényeges kötelezettségét és a magatartási szabályokat – áll a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.