Cáfolta a Magyar Orvosi Kamara elnöke, hogy Pintér Sándor belügyminiszter államosítaná a háziorvosi ellátást

2020. május 25., 07:55

Szerző:

„A mai nap híradós kérdésre elmondtam, hogy a Pintér miniszter úrral folytatott megbeszéléseken nem merült fel a háziorvosi rendszer államosítása. Amennyibe ez valós elképzeléssé válik, a MOK egyértelműen el fogja utasítani” - így reagált a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Facebook-oldalán Kincses Gyula, a MOK elnöke, miután egy egészségügyi hírportál arról számolt be: a háziorvosi ellátás államosítására készül Pintér Sándor belügyminiszter, aki az egészségügyi rendszer átalakítására kapott felhatalmazást Orbán Viktortól.

 

 

„Ez a lépés alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmunkat, és a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná” - írta Kincses Gyula.

 

13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.