Kigyulladt egy iskola Nagykátán

Kigyulladt egy iskola tetőszerkezete Nagykátán kedd délután – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

2022. november 22., 17:47

Szerző:

Csámpai Attila elmondta, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a nagykátai Zárda utcába, ahol egy iskolaépület teteje kapott lángra. A mintegy ezer négyzetméteres tetőszerkezet nagyjából 100-150 négyzetméteren ég, a tető egy része beomlott, és a tűz átterjedt egy tanteremre is – fűzte hozzá a szóvivő. A helyszínre a nagykátai tűzoltók mellett a monori és a jászberényi tűzoltók is kivonultak.

A szóvivője elmondta, eddigi információik szerint 87-en voltak az épületben, és mindenkit sikerült kihozni.

Hozzátette: a tűz veszélyeztetett egy szomszédos épületet is, az ott lakókat otthonuk ideiglenes elhagyására kérték. A közműveket, a villanyt és a gázt a tűzoltók elzárták, este még csaknem 70 tűzoltó dolgozott az oltáson. Kérdésre azt közölte, mivel az épületben jelentős károkat okozott a tűz, ezért valószínűleg szerdán reggel nem lesz „tanításképes” állapotban az iskola.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI / Komka Péter)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).