Kigyulladt egy iskola Nagykátán

Kigyulladt egy iskola tetőszerkezete Nagykátán kedd délután – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

2022. november 22., 17:47

Szerző:

Csámpai Attila elmondta, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a nagykátai Zárda utcába, ahol egy iskolaépület teteje kapott lángra. A mintegy ezer négyzetméteres tetőszerkezet nagyjából 100-150 négyzetméteren ég, a tető egy része beomlott, és a tűz átterjedt egy tanteremre is – fűzte hozzá a szóvivő. A helyszínre a nagykátai tűzoltók mellett a monori és a jászberényi tűzoltók is kivonultak.

A szóvivője elmondta, eddigi információik szerint 87-en voltak az épületben, és mindenkit sikerült kihozni.

Hozzátette: a tűz veszélyeztetett egy szomszédos épületet is, az ott lakókat otthonuk ideiglenes elhagyására kérték. A közműveket, a villanyt és a gázt a tűzoltók elzárták, este még csaknem 70 tűzoltó dolgozott az oltáson. Kérdésre azt közölte, mivel az épületben jelentős károkat okozott a tűz, ezért valószínűleg szerdán reggel nem lesz „tanításképes” állapotban az iskola.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI / Komka Péter)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.