Kiengedhettték a börtönből a korábbi Fideszes országgyűlési képviselőt

Voldemort újra szabadon. 

2021. december 3., 09:07

Szerző:

Elhagyhatta a börtönt Mengyi Roland volt fideszes parlamenti képviselő – írta meg a 24.hu. A Voldemort néven elhíresült Mengyinek egy korrupciós ügy miatt kellett bíróság elé állnia, 2019-ben pedig jogerős ítéletben döntött a bíróság arról, hogy négy évre börtönbe küldi a volt képviselőt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt.

Mengyi végül 2020. januárjában vonult be a kecskeméti börtönbe, azonban a négy évből csupán 22 hónapot töltött rács mögött. A kiszabott börtönbüntetés időtartamának a harmada jó magaviseletre tekintettel elengedhető, és ezen felül még legfeljebb 10 hónapnyi reintegrációs őrizet is adható azoknak, akiknek nem erőszakos bűncselekmény miatt kell ülniük, és öt évnél rövidebb a szabadságvesztésük. Mengyi büntetése így pontosan 22 hónapra volt csökkenthető, ezért szabadulhatott.

A 24.hu elérte Mengyit, aki telefonon annyit mondott a lap újságírójának, hogy nincs vele baráti viszonyban, így nem fog vele szabadon engedésének körülményeiről csevegni. Hozzátette, hogy „nagyon rég” nem képviselő, így nem is közszereplő, emiatt azt sem szerette volna, ha a lap cikket közöl róla.

Így viszont – mivel sem Mengyi, sem az ügyvédje, sem a hatóságok nem erősítették meg, hogy tényleg szabadlábon van – az is lehetséges, hogy Mengyit éppen az évente mindössze néhány napra biztosított eltávozása idején érték el az újságírók telefonon.

(Mengyi Roland az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. június 8-án. fotó: MTI Fotó: Kovács Attila) 

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.