Kiemelt rendezvénnyé nyilvánították Ferenc pápa jövő évi magyarországi látogatását

Ferenc pápa látogatásának lebonyolításáért Semjén Zsolt fog felelni. 

2022. december 23., 08:16

Szerző:

Kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánították Ferenc pápa jövő évi magyarországi látogatását – derült ki a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányhatározatból.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy 2023-ban várhatóan újra Magyarországra látogat Ferenc pápa. A látogatás előkészítésével és lebonyolításával Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest bízták meg. Semjén munkáját Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár fogja támogatni, és ő fog együttműködni az érintett miniszterekkel. A pápalátogatáshoz kapcsolódóan Operatív Törzs is alakul, amit szintén Kovács fog vezetni. A katolikus egyházfő látogatásának pontos időpontja egyelőre nem ismert.

(Fotó: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely)

 

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.