Friss hírek érkeztek Gulyás Gergely állapotáról

Gulyás Gergely február végén került kórházba, műteni kellett, most először árult el részleteket a kormány a miniszter állapotáról.

2024. március 14., 09:18

Szerző:

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter több mint egy héttel ezelőtt elhagyta a kórházat, a műtétet követő felépülése jól halad, írta a 24.hu a Miniszterelnökség közleményére hivatkozva. Hozzáteszik, a miniszter otthonról a legfontosabb hivatali feladatait már ellátja, de a rehabilitáció még legalább két hetet vesz igénybe, így Gulyás közszereplést csak húsvét után vállal.

A miniszter műtétje után közel két héttel, március 7-én a 24.hu levélben érdeklődött a Kormányzati Tájékoztatási Központnál arról, mikorra várható, hogy újra tartanak Kormányinfót. Választ nem kaptak. Szentkirályi Alexandrát is keresték, de környezetéből azt közölték, hogy lesz ugyan kormányülés, azt viszont nem tudni, tartanak-e sajtótájékoztatót. Erről a Miniszterelnöki Hivatal sajtófőnökénél, Ricz Emesénél vannak a pontos információk, aki azonban öt napja nem reagált a sajtó megkeresésére. 

Február 26-án derült ki, hogy miniszter kórházba került és megműtötték. Akkor a Miniszterelnökség azt írta, a beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, miniszterhelyettes látja el.

Gulyás Gergely korábban odavolt Torgyán Józsefért

A 42 éves Gulyás Gergelyt a legtöbben a rendszeresen jelentkező Kormányinfó kapcsán ismerik. A miniszter február 16-án tartotta legutóbb Kormányinfót Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő társaságában. 

Gulyás Gergely 2010-től a Fidesz országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese, majd 2017–2018 között frakcióvezetője volt. 2014 májusától 2017 októberéig az Országgyűlés alelnökeként dolgozott és 2018-tól miniszterelnökséget vezető miniszter. A 2023-as Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 11. legbefolyásosabb személye.

Gyorsan felívelő karrierjéről az Origó írt korábban, a cikk szerint Gulyás jogi végzettsége és az ügyvédi hivatása meghatározó szerepet játszik abban, hogy gyors karriert futhatott be a Fideszben. Még harminc éves sem volt, amikor már az egyike volt annak a három embernek, akikre a kormánypártok az új alkotmány megszövegezését bízták. 

Gulyás édesapja is ismert ügyvéd, és mivel a rendszerváltás előtt mindössze hatszáz ügyvéd volt Budapesten, kis túlzással mindenki ismert mindenkit. A miniszter saját elmondása szerint gyerekkorától találkozott olyan emberekkel, például Kónya Imrével vagy Balsai Istvánnal, akik aktív szerepet játszottak a rendszerváltáskor. Egészen fiatal kora óta érdekelte a politika, kilencéves korában például elmagyaráztatta magának, hogy mit jelent az MDF-SZDSZ-paktum.

Az 1990-es évek közepén Torgyán József volt a kedvence, tetszett neki, ahogy az akkori kisgazda vezér dörgedelmes napirend előtti felszólásokat intézett a parlamentben a Horn-kormány ellen.

(Kiemelt kép: Gulyás Gergely Facebook oldala)