Kiderült, mi az az ethnofitness, amire Kásler Miklós 12 millió forintot adott

„A földművelő magyar nép zenéjét és táncát” fogja megkedveltetni a pénzből Nagykanizsa volt fideszes alpolgármesterének felesége.

2021. március 23., 09:40

Szerző:

Tánccsoporttal, koreográfussal és egy fitnesz-instruktorral, no meg 12 millió állami forinttal fogja megkedveltetni az ethnofitnesst a magyarokkal az Élet Szolgálat Egyesület. Az egyesület még tavaly év végén nyert pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériumától, aminek anyagát a Népszava szerezte meg. Káslerék 12 milliót adtak a projektre, amit az állami Magyarságkutató Intézet szakértője 2 millióért segít elindítani.

Mint írták, elég nehéz volt megszerezni az alig kétoldalas dokumentumot: a szervezet honlapján megadott telefonszám nem működött, és az is kiderült, hogy az egyesület egy üres nagykanizsai lakáshoz van bejelentve. Az elnök pedig inkább a férjéhez, Nagykanizsa volt fideszes alpolgármesteréhez irányította a riportereket. Végül egy közérdekű adatigényléssel szerezték meg a dokumentumot

A pályázati beadvány szerint az ethnofitness mozdulatsoraiból egy 40 perces oktatóvideó is fog készülni, amit iskolákban és néptánccsoportoknak vetítenének le.

(Kiemelt kép: MTI | Máthé Zoltán)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.