Kiderült, mennyit fizettünk a kínai és az orosz vakcináért: nyilvánosságra hozta a kormány a szerződéseket

Gulyás Gergely megígérte, majd ki is posztolta a dokumentumokat. A kínai 30, az orosz 20 euró áfa nélkül. 

2021. március 11., 18:32

Szerző:

„Ahogy ígértem, nyilvánosságra hozzuk a kínai és az orosz szerződéseket, továbbá arra kérjük az Európai Bizottságot is: hozzák nyilvánosságra a Brüsszel által kötött szerződéseket!” - írta Gulyás Gergely Facebookon. A miniszterelnökséget vezető miniszter posztjához mellékelte az említett szerződéseket is:

 

A szerződések értelmében a kínai szállító négy részletben biztosítja Magyarország számára a vakcinát:

  • Március 15-ig 500 ezret,
  • április 15-ig újabb 500 ezret,
  • május 15-ig még újabb 500 ezret,
  • június 15-ig pedig a maradék 3,5 milliót

juttatják el nekünk. A kínai vakcina ára dózisonként harminc euró, plusz áfa. A teljes összeget Magyarország két részletben fizeti:

  • 66 millió eurót (plusz áfát) három nappal a szerződés aláírása után
  • 84 millió plusz áfát pedig március 31-ig

A szerződésben az is szerepel, hogy a Sinopharm vakcináinak a leszállítás után hat hónapig használhatónak kell maradniuk.

Az oroszoktól pedig összesen 1003000 vakcinát vásároltunk adagját húsz euró plusz áfáért, tehát összesen kb. 20 millió euró plusz áfáért.

  • A hatálybalépés napjától számítva 30 napon belül 300 ezret
  • 60 napon belül 500 ezret
  • 90 napon belül pedig a maradék 200 ezret kell megkapnunk.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

 

 

 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.