Kiderült, hogy mikor vonulhat börtönbe a veronai buszbaleset sofőrje

V. Jánost egy hónapja ítélték el Olaszországban.

2021. december 6., 09:44

Szerző:

Az olasz törvények szerint várhatóan 5-6 hónapon belül kell megkezdenie büntetése letöltését V. Jánosnak, ez azt jelenti, hogy tavasszal vonulhat börtönbe – írja a Bors. A veronai buszbeleset egyik áldozatának hozzátartozója azt nyilatkozta a portálnak, hogy nincs információ arról, hogy a buszvezető kezdeményezte-e, hogy Magyarországon ülhessen. Hozzátette: tény, hogy ha be is ad egy ilyen indítványt, az nem bír halasztó hatállyal.

A Bors azt írja, amennyiben V. János tavasszal nem vonul börtönbe, akár az Interpol vagy az Europol segítségével is előállíthatják az olasz hatóságok. A Szinyei Merse Pál Gimnázium sítúrájáról hazafele jövet a busz az autópálya egyik korlátnak ütközött, majd kigyulladt. Összesen 17-en, köztük diákok és tanárok vesztették életüket a balesetben. Az olasz hatóságok egy hónapja ítélték el V. Jánost, hat évet kapott.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)

Október első hetében is folytatódik a nyugodt, túlnyomóan napos idő. Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át az ország felett, kevés helyen lehet zápor, esetleg zivatar. A front mögött pár Celsius-fokkal visszaesik a hőmérséklet, de utána ismét melegedés kezdődik, vasárnap újra 21-26 Celsius-fok várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát – így reagált Donáth Anna a Potocskáné Kőrösi Anita „félmillió ázsiai migránsmunkásról” szóló sajtótájékoztatójára.