Kövér bosszújából derült ki, hogy jutott be a Tanítanék a Parlamentbe

Kövér László megbüntette az LMP frakcióját, mivel az beengedte a Tanítanék mozgalom képviselőit az Országházba. 

2022. december 13., 15:30

Szerző:

Fél évre megvonta az LMP-frakció minden beléptetési jogát Kövér László, az Országgyűlés elnöke, miután beengedték az Országház karzatára a Tanítanék mozgalom aktivistáit az egyik ülésnapon – közölte az LMP sajtóirodája pénteken. 

Közleményükben azt írták: a Fidesz az elmúlt hónapokban sokadszorra bizonyította, hogy nem megoldani akarja az ország legsúlyosabb problémáit, hanem egyszerűen eltagadni; mindent megtesznek, amire lehetőségük van, hogy elhallgassák a pedagógusok kiábrándító helyzetét, és az ebből következő tiltakozásokat. 

„A mi dolgunk, hogy ennek pont az ellenkezőjét csináljuk. Ezért hozhat bármilyen büntetést Kövér László, nem fogunk változtatni azon az álláspontunkon, hogy ha valaminek van helye a magyar parlament falai között, az az, hogy minden eszközzel felhívjuk a figyelmet, és mindenkinek lehetővé tegyük, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon ma a pedagógusok súlyos jogfosztottságban, kivéreztetett egzisztenciális helyzetben kénytelenek tanítani egy korszerűtlen alaptanterv alapján” – olvasható a kommünikében.

(Kiemelt képünk: Tiltakozó tanárok és diákok a Tanítanék mozgalom képviseletében a Parlamenti karzaton 2022. december 5-én. Fotó: Tanítanék Facebook)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.