Kiállnak a szülők a diákját tarkón vágó tanár mellett

A 11 éves fiú zavarta az órát, az egyébként köztiszteletnek örvendő pedagógusnál pedig elszakadt a cérna.

2023. szeptember 22., 13:31

Szerző:

Egy 11 éves nagykanizsai diák édesanyjának elmondása szerint fia „csak dudorászott" matematika órán, de ez annyira zavarta a tanárát, hogy végül odament, megrángatta a füleit és tarkón vágta a gyereket – adta hírül az ATV. Az anya az RTL Híradójához fordult, hogy nyilvánosságot kapjon a szerinte méltatlan bánásmód.

„A tanár odament, megrángatta a füleit és tarkón vágta" − fakadt ki a fiú édesanyja. Fia ezután az egész napot végigcsinálta, de a nap végén orvoshoz mentek, aki 8 napon belül gyógyulónak állapította meg a sérüléseit. Az édesanya ezt követően azonnal a Nagykanizsai Tankerületi Központhoz fordult. Mindeközben a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megkezdte nyomozását bántalmazás bűntett vádja miatt.

A cikk szerint a többi szülő védelmébe vette a tanárt, aki egyébként 150 gyermeket tanít a nagykanizsai iskolában és „ahol mindenki szeretettel gondol rá”. A szülői közösség úgy tudja, az ügy miatt a tanárt egy hónapra felfüggesztették, ezért az Iskola Szülői Közössége petíciót indított a tanár mellett, amit már több mint háromszázan alá is írtak egy nap alatt.

(Képünk illusztráció / Shutetterstock)