Kiakadtak a diákok a Kréta szülői kérdőívén

Erősten sugalmazó kérdésnek, politikai kampánynak tekintik a diákok a Krétán át a szülőkhöz eljuttatott kérdőív egyes kérdéseit.

2022. december 2., 19:39

Szerző:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a pedagógusok a tanulókat is bevonják a bérezésükkel kapcsolatos demonstrációkba?” – egyebek mellett ezt kérdezi a kormány a közoktatásban tanulók szüleitől. A kérdőívet a Kréta online felületén keresztül juttatják el minden szülőhöz.

Pedagógus- és diákszervezetek szerint felháborító a kérdés megfogalmazása. A diákok azt mondják, maguk szervezik a demonstrációkat, és nem a fizetések, hanem a közoktatás szerintük lesújtó állapota miatt. A kormány a kérdőívről azt írta: azzal a szülők véleményének szeretnének teret adni.

(Kiemelt képünk: Képernyőfelvétel a Kréta rendszerben elküldött szülői kérdőívről.)

 

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.