Ki kell adnia az Orbán-kormánynak, hogy hányan haltak meg kórházi fertőzésben

2019. június 5., 16:06

Szerző:

A Társaság a Szabadságjogokért pert nyert a Kúrián az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben, így utóbbinak ki kell adnia a 2015/2016-os kórházi fertőzésekre vonatkozó pontos számadatokat – írja a szervezet közleményében.

Az adatokból egyértelműen kiderülhet, hogy hányan kaptak, illetve hányan haltak bele kórházi fertőzésekbe Magyarországon. A kormány korábban még szakemberek számára is nehezen értelmezhető adatokat volt hajlandó kiadni, ezeket a jövőben rendezetten, közérthető formában kell kiadnia. A TASZ az ítélet nyomán az elmúlt három év adatait is ki fogja kérni.

A Kúria döntése értelmében az egyes kórházak statisztikáit is nyilvánosságra kell majd hozni, ez eddig egyáltalán nem volt megismerhető.

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.