Kézzel készített kitüntetést kapott a „néptől" Bálint gazda, akit a Fidesz nem engedett díszpolgárrá választani

2019. február 22., 13:17

Szerző:

Magyar Hang interjút készített Bálint Györggyel, ismertebb nevén Bálint gazdával, aki ismét nem lett a XVI. kerület díszpolgára, a helyi Fidesz ugyanis nem járult hozzá, hogy megkapja a címet. A fidelitasos Vincze Ágnes képviselő a maga részéről azzal indokolta a döntést, hogy az ország leghíresebb kertészmérnöke korábban az SZDSZ tagja volt.  

Bálint György most a lapnak is elmondta, hogy semmi hiányérzet, neheztelés, rossz érzés nincs benne az ügy kapcsán, hiszen rengeteg szeretetteljes üzenetet kapott, több település is díszpolgári kinevezésben részesítené.

„Sőt, tegnap egy kis csomagot hozott a postás, amelynek feladója 'A nép' volt. Kis díszdobozka, abban pedig egy kézzel készített kitüntetés érkezett, ami nekem mint a XVI. kerület díszpolgárának szól egy szívhez szóló levéllel" – mesélte Bálint gazda a lapnak.

Fotó: Facebook/Bálint gazda tisztelőinek, köszöntőinek oldala.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.