Ketten meghaltak egy kispesti lakástűzben

Lakástűzben meghalt két ember a fővárosban, a XIX. kerületben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn.

2023. december 11., 10:18

Szerző:

Azt írták, hogy hétfőn reggel kigyulladt egy ötven négyzetméteres lakás a Wekerle telepen; a tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, majd átvizsgálták a sűrű füsttel telítődött ingatlant, amelynek egyik helyiségében két halottat találtak.


A szobában egy ágy égett, a lángokat egy harmadik ember próbálta megfékezni, őt füstmérgezéssel szállították kórházba – tették hozzá.

A körülmények tisztázására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.


Megjegyezték, hogy a leggyakrabban nyílt láng használata, elektromos probléma, a fűtési rendszer hibája, főzés, vagy dohányzás vezet lakástűzhöz, és felhívták rá a figyelmet, hogy a tragédiák és nagyobb tüzek megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt beszerezni. 

(Kiemelt képünk: Tűzoltók dolgoznak egy lakás előtt a főváros XIX. kerületében, a Wekerle telepen 2023. december 11-én. Egy ötven négyzetméteres lakás gyulladt ki, a tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, majd átvizsgálták a sűrű füsttel telítődött ingatlant, amelynek egyik helyiségében két halottat találtak. A szobában egy ágy égett, a lángokat egy harmadik ember próbálta megfékezni, őt füstmérgezéssel szállították kórházba. MTI/Mihádák Zoltán)