Újra megnyílik a magyaroknak Európa apró álomföldje

Szijjártó Péter újabb diplomáciai sikeréről számolt be.

2022. január 23., 13:32

Szerző:

Újabb hihetetlen diplomáciai sikerről számolt be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter.

Bejelentette, hogy a tárgyalások eredményt hoztak, melynek értelmében január 25-től könnyedén mehetnek majd a magyar állampolgárok a spanyol-francia határon megbújó törpeállamba, Andorrába. A megállapodás szerint keddtől minden jogi akadály elhárul az utazni szándékozók elől, és Andorra is elfogadja a magyar hatóságok által, oltásra, tesztre és gyógyultságra vonatkozóan kiállított igazolásait, függetlenül az oltóanyag típusától.

A tárcavezető vasárnapi bejegyzésében felidézte, hogy Magyarország ezzel már a 28. kétoldalú megállapodást köti meg a vakcinaigazolványok kölcsönös elismeréséről, „amivel újabb európai országba lesz szabad az út valamennyi oltott magyar állampolgárnak.” A listán egyébként olyan országok is megtalálhatók, mint például Bahrein, Üzbegisztán, Moldova, vagy San Marino.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.