A Kétfarkúak az eltüntetett májkrémekről: Vicces, hogy hétvégén épp azért hívták ránk a rendőröket, mert zöldre festettünk egy hengert

2020. június 5., 08:00

Szerző:

Szűk három hónapig lehetett csodálni Kőbányán azokat a hatalmas májkrémes konzerveket, amelyeket a Magyar Kétfarkú Kutya Párt álmodott meg. A Kerepesi út és a Hatház utca metszésébe került szocialista gasztromementókat ugyanis

valaki most lefestette,

ugyanolyan unalmas, drabális zöldre, amilyen az építmény korábban volt. Volt májkrém, nincs májkrém, helyette van nagy, zöld cső a Kerepesi út 69. sarkán. Az előzményekről itt írtunk:

 

 

„Ez egy sajátos irányító torony, mely emlékeztető arra nézve, hogy a spájzban, almáriumban ezek a konzervek mindig ott legyenek és akkor elkerülhető a világvége, jöhet az örök élet” – írták március végén alkotásuk fotói mellé a kétfarkúak. A konzerves külső a formák miatt nyilván adta magát.

Bár láthatóan rengeteg munka volt vele – itt végig is lehet követni, pontosan mennyi –, a lefestésével már minden bizonnyal jóval kevesebb. Pedig a visszajelzések, kommentek alapján a helyiek is nagyon szerették ezeknek a kelletlen bádogmonstrumoknak az új, humoros és üdítő fizimiskáját.

A mostani lehangoló állapot így néz ki:

A 168 Óra a kőbányai önkormányzathoz fordult, ki és miért festhette le most zöldre az utcabútort, de hiába, válasz nem érkezett.

„Vicces amúgy, hogy hétvégén pont azért hívták ránk a rendőröket, mert egy hengert lefestettünk zöldre”

 – reagált lapunknak a lefestésre Kovács Gergő. A Kutyapárt társelnöke arra utalt, hogy a Blaha Lujza téren Super Mariós külcsínt kapott egy hasonló utcai monstrum, a metró szellőzőnyílása nyert zöld aljzatot és egy helyes húsevő pixelvirágot. Akkor négy rendőr érkezett, majd egy BKV-s ember, aki 90 ezer forintos kárt állapított meg.

A kőbányaihoz hasonló bádogelemekből, mint Kovács Gergő írta, eddig kettőt alakítottak át, két LEGO-sat, azokat eddig nem festették le. Ezek voltak azok:

 

Ő sem sejti, a májkrémes dobozokat ki festhette vajon most újra zöldre, de mint mondta, csak itt lehetett látni ilyet, mert

ilyeneket máshol nem készítettek.

 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.