Két napja keresnek két eltűnt férfit a Tiszában

Két napja eltűnt két férfi a Tisza tiszaburai szakaszán, akiket a rendőrök vízen és szárazföldön egyaránt keresnek.

2023. január 4., 17:31

Szerző:

Eltűnt két férfi hétfőn a Tiszában, a rendőrök nagy erőkkel, vízen és szárazföldön is keresik a folyó tiszaburai szakaszán elmerült férfiakat – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint hétfőn, az esti órákban Tiszabura külterületén négy férfi közlekedett egy csónakkal. Eddig tisztázatlan körülmények között a vízi járműbe nagy mennyiségű víz tört be, s a csónak elsüllyedt. Két férfi kiúszott a partra, ketten viszont elmerültek – írták.

A bejelentést követően a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai – a társszervek bevonásával – megkezdték a mentést és a kutatást. A részben elsüllyedt csónakot a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai emelték ki – közölték.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.