Két év felfüggesztett börtönre ítéltek két román embercsempészt

Tavaly decemberben 15 afgán és 11 szír állampolgárt próbáltak a határon átcsempészni.

2021. január 20., 16:26

Szerző:

A Dunaújvárosi Járásbíróság jogerősen két év börtönbüntetésre ítélt két román férfit. A Fejér Megyei Főügyészség szerdai közleménye szerint a bíróság a két férfit öt évre kiutasította Magyarország területéről.

Tavaly decemberben 15 afgán és 11 szír állampolgárt próbáltak a határon átcsempészni.

A nyomozás adatai szerint az egyik férfi a szerb határnál felvette gépjárművébe a Magyarország területére illegálisan érkező külföldieket, majd a migránsokkal a rakterében elindult az osztrák határ felé. Társa eközben egy másik gépkocsiban haladt előtte, hogy rendőrségi gépjármű észlelése esetén, telefonon jelezzen neki. Az illegális bevándorlók a célállomásra történő eljuttatás érdekében fejenként 5-7 ezer eurót helyeztek letétbe.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a menekülteket szállító gépjárművet az M6-os autópályán fogták meg, míg a felvezető autóval közlekedő gyanúsítottat az ártándi határátkelőhelyen fogták el.

(MTI) 

 

 

2024. április 23., 07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.