Keszthely a legesélyesebb helyszín a Red Bull Air Race-re, Mészáros Lőrinc kempingjeiből remek a rálátás

2019. február 12., 13:40

Szerző:

Gyulay Zsolt az ATV Reggeli Start című műsorában beszélt arról, hogy Tarlós István Budapest főpolgármestere nem járult hozzá a Red Bull Air Race nyári, fővárosi megrendezéséhez.

A hazai rendezéssel megbízott Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „A főpolgármester úr teljesen korrekt volt ebben a helyzetben, azt gondolom, hogy nyílt lapokkal játszott. Nyilván megértem az ő szempontjait is, nem olyan egyszerű a helyzet, hiszen 15 éve egy bejáratott helyszín volt Budapest, a jogtulajdonosoknak ez a Forma-1 Monte Carlója, a Monacói Nagydíj volt.”

Red Bull Air Race Budapesten
Fotó: Szigetváry Zsolt

Az interjúban számba vették a lehetséges új helyszíneket. Bár a Dunakanyar is csábító a Dunakeszi reptér miatt, de a vezérigazgató ezt a helyszínt tartja a legkevésbé valószínűnek. 

Gyulay Zsolt úgy látja, hogy a Balaton, közelebbről Keszthely a legesélyesebb.

Ezt a vidéket a sármelléki repülőtér, a tihanyi apátság látképe és a helyi szállodai infrastruktúra teszi alkalmassá. Várhatóan egy-két héten belül kiválasztják a helyszínt.

Keszthelyt először maga a város alpolgármestere javasolta a szervezőknek. Mellesleg: jelen állás szerint Tiborcz Istvánnak két szállodája is van a keszthelyi Balaton-parton. A Hotel Hullámot és a Hotel Helikont a megújulás után a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels üzemelteti. Mészáros Lőrincnek emellett vagy másfél tucatnyi kempingje van a magyar tengernél. A felcsúti multimilliárdos megállíthatatlan balatoni terjeszkedéséről itt írtunk bővebben. 

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.