Késsel döfte meg betegtársát az egri Markhot Ferenc Kórház egyik betege

2019. április 26., 19:02

Szerző:

Az Egri Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a gyanúsítottat, aki 2019. április 24-én egy késsel megszúrta betegtársát a kórházban - közölte az Egri Törvényszék. Az Egri Ügyek úgy értesült, az eset az egri Markhot Ferenc Kórházban történt.

Az ügyben a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást. A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A végzés indokolása szerint a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye. A döntés nem jogerős, a gyanúsított védője nem volt jelen az ülésen.

Tegnap 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.