Kerpel-Fronius: Újabb építkezés kezdődött a tudtunk nélkül a Városligetben

A főpolgármester-helyettes bízik benne, hogy ez csak egy áprilisi tréfa.

2021. április 1., 15:45

Szerző:

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes Facebook-oldalán osztotta meg Gulyás Gergely miniszternek címzett levelét, amelyben azt kifogásolja, hogy a főváros tudta nélkül kezdődött meg egy építkezés a Városligetben.

„A Városligetben a Mimóza-domb néven lehatárolt, a Kós Károly sétány és a Hermina út általi kiszögelésben eddig háborítatlan közparki terület ügyében vagyunk kénytelenek nyílt levelet megfogalmazni az ott ma tapasztalt fejlemények miatt. A parkterületet a Városliget Zrt. lekordonozta, és megjelent a kordonon egy látványterv, miszerint a területen egy új vendéglátóhely épülne. Ugye ez csak egy szerencsétlen áprilisi tréfa?” – írja.

Kerpel-Fronius Orbán Viktort idézte, miszerint „Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak. Várjuk, sőt kérjük is, hogy a közgyűlés hozzon egyenként döntéseket, és mondják azt, hogy ez kell, ez nem kell. Ha azt mondják, hogy nem kell a Liget-beruházás, akkor nem lesz Liget-beruházás. Ezt tudomásul vesszük, csak világos, egyenes beszédet várunk.”

Budapest főpolgármester-helyettese azt írja, hogy „a Fővárosi Közgyűlés a Városliget ügyében többször tett egyértelmű jelzéseket, és mi is az egyenes beszéd pártján állunk. 2020. szeptember 20-án a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a Városligeti Építési Szabályzat módosítását, amelyben törölte a VÉSZ-ből azokat az építési helyeket, ahol még nem kezdődött meg építkezés. Többek között a most kifüggesztett vendéglátóhely építési helyét is.”

Gulyás Gergelytől továbbá azt is Kerpel-Fronius Gábor, hogy „legyen olyan kedves, szóljon már Baán László miniszteri biztosnak és a Városliget Zrt-nek, hogy ne bojkottálja tovább a kormányfőt. Ha már felhívja, kérje már meg, hogy a nem kívánt épületeknél a kordonokat kezdje el lebontani, vagy a Főváros kénytelen lesz erről saját hatáskörben intézkedni...”

(Kiemelt képünk illusztráció: Pesti Hírlap archív)