Keményen lesújtott az LMP arra a politikusára, aki győzelemre segítette Kunhalmi Ágnest a választásokon

2018. május 25., 15:26

Szerző:

Kezd az LMP lenni a kedvenc pártunk e kies Abszurdisztánban, azután ugyanis, hogy a párt fegyelmi bizottsága döntött Sallai R. Benedek kizárásáról és Hadházy Ákos  kétéves eltiltásáról, a vasököl lesújtott Kassai Dánielre, arra a volt képviselőjelöltre is, aki az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára lépett vissza a budapesti 15. számú választókörzetben, a XVIII. kerületben. A hvg.hu írja, hogy az LMP fegyelmi bizottsága a politikust öt évre eltiltotta az indulástól megméretésen, ami azt jelenti, hogy Kassai Dániel sem országgyűlési, sem önkormányzati, sem EP-választásokon nem vehet részt a párt színeiben. Pártbeli tisztségekért szabad indulnia.

Fotó: Kassai Dániel Facebook-oldala

A Kassai Dánielre kiszabott büntetés annak fényében kissé visszatetsző lehet, hogy a párt másik politikusát, Barta Jánost mindössze egy évre tiltották el, pedig ő elismerte, hogy a Fidesznek gyűjtött ajánlásokat a parlamenti választásokat felvezető kampányban.

Azt április 8-án a 168 Óra írta meg elsőként a magyar sajtóban, hogy Kunhalmi Ágnes győzött a választókerületében, a végeredmény tanúsága szerint 3965 szavazattal múlva felül a fideszes jelöltet, Kucsák Lászlót.