Applikáció segíthet a közelgő kánikulában

A hőségriasztás is elérhető a katasztrófavédelem applikációjában.

2023. július 6., 15:45

Szerző:

Az országos tisztifőorvos által kiadott hőségriasztások híre a jövőben megjelenik a katasztrófavédelem Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás (VÉSZ) applikációban.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján csütörtökön azt írta: a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által üzemeltetett VÉSZ-applikáción keresztül is elérhető lesz a hőségriasztási információ a lakosság azonnali és hatékony tájékoztatása érdekében.

(Kiemelt kép: egy kisfiú játszik a szökőkútnál a kánikulában a Szabadság téren 2021. június 22-én. Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el a kánikula miatt. MTI/Bruzák Noémi)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.