Kásler Miklós szerint vagy a járvány második hullámának határára értünk, vagy még az elsőnek a második fázisánál vagyunk

2020. július 11., 15:34

Szerző:

„Elérkezett Magyarország a koronavírus-járvány második hullámának határára, vagy az első hullám második fázisa erősödött fel, tehát ez a helyzet az én megítélésem szerint nagyon hasonlít a március eleji helyzethez” – jelentette ki legújabb facebookos videójában, az Életközelben 7. részében az erőforrási miniszter.

Kásler Miklós szerint nagyon fontos, hogy a továbbiakban is viseljük a maszkot és tartsuk be a járványügyi előírásokat. Kásler szerint egyértelmű, hogy

mivel az összes környező országban meredeken emelkedik a fertőzések száma, nálunk kell szigorítani.

A miniszter elárulta azt is, idén itthon nyaral, de amúgy is itthon szokott, járványhelyzettől függetlenül.

Itt tekinthetik meg a 7 és fél perces videót: 

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.