Kásler Miklós kirúgta az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárát

2019. május 8., 16:36

Szerző:

Népszava információi szerint június elsejével felmentik Fábián Károly helyettes államtitkárt.

A lap úgy tudja, a miniszter addig is kényszerszabadságra küldte a mostanáig bizalmi embereként számon tartott munkatársát. A magánszférában dolgozó urológus-onkológus szakembert tavaly októberben bízta meg a miniszterelnök Kásler Miklós javaslatára az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkári feladattal.

Fábián Károly
Fotó: loyality.esthetics.hu

Az addig javarészt a magánszférában dolgozó orvos, közigazgatási tapasztalatok nélkül, Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár távozása idején került a tárcához.

Hogy pontosan mit csinált azóta, arról azonban a lap egyik forrása sem tudott konkrétumokat mondani. 

Kásler Miklós alig egy éves minisztersége alatt tucatnyi embert menesztett. Hivatalba lépésével az egészségpolitikát szinte azonnal lefejezte: távoznia kellett Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkárnak s vele a helyettes államtitkárainak is. Továbbá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatójának, Pozsgay Csillának, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat vezetőjének, Dexler Donátnak, az Országos Tisztifőorvosnak, Szentes Tamásnak is. Ez utóbbi posztról azóta már menesztette az általa kinevezett Kovács Attilát is.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.