Kásler: az egészségügyi munka minősége meghatározza a beteg sorsát

A miniszter Kecskeméten beszélt az egészségügy szakdolgozók munkájának fontosságáról.

2021. október 13., 12:53

Szerző:

Az egészségügyi munka minősége meghatározza a beteg sorsát, ezért is kulcskérdés a szakdolgozók képzése – mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Kecskeméten, írja az MTI.

Kásler Miklós a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban kialakított skill-labor átadásán elmondta: rengeteg új technológia születik, amelyekre fel kell készíteni a nővéreket, a medikusokat és a rezidenseket, és esetenként nem árt, ha az orvos rendelkezésére is állnak olyan eszközök, amelyek segítségével a beavatkozásokat gyakorolhatja.

Kiemelte: ez indokolta a debreceni, a pécsi és a szegedi egyetemen, valamint a hozzájuk tartozó 16 oktatókórházban a skill-laborhálózat kialakítását, amelyben „élethű körülmények között” gyakorolhatják a betegellátáshoz szükséges beavatkozásokat.

(Kiemelt kép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Fotó: MTI / Kovács Tamás)

Tegnap 21:22

Nagy Eszter ötpárti ellenzéki jelölt a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.