Karácsonyfa piaci körkép

2022. december 9., 10:33

Szerző:

Hogyan készültek az idei karácsonyfa értékesítési szezonra az Oázis Kertészetben, lesz-e, van-e erre az időszakra valamilyen kiemelt kampányuk?

A vágott fenyők árából az Oázisban méterenként 1000 Ft levásárolható. Ez egy szociálisan nagyon igazságos akció, hiszen a legnagyobb arányú kedvezményt az alacsonyabb árú fenyőkre adjuk, tehát azok kapják a legnagyobb kedvezményt akiknek a leginkább szükségük van rá. Ezt erősíti, hogy a vágott lucfenyők ára gyakorlatilag nem emelkedett nálunk, 3990 Ft-ért már lehet kapni másfél méteres fát (és ebből 1500 Ft levásárolható). A másfél méteres nordmann fenyők ára 7990 Ft-tól indul, de egy prémium minőségű két méteres nordmann ára a 30-40.000 Ft-ot is eléri. Az ezüstfenyő a kettő között van árban. Nyilván elsősorban mindenki a pénztárcája alapján dönt, majd egyéni szempontok, szokások szerint. Azok a családok, ahol van gyerek, szinte biztosan "plafonig érő" fát szeretnének, míg az idősebbek, vagy épp a fiatalok beérik egy kisebb fával, inkább a jelkép, ünnepi hangulat fontos számukra. https://oazis.hu/akciok/karacsonyfa-akcio/

Egyre népszerűbb az élő, cserepes fenyő akciónk, főleg a környezettudatos fiatalok körében! Az Oázisban vásárolt cserepes fenyőket ugyanis az ünnepek után vissza lehet hozni hozzánk, mi pedig gondoskodunk arról, hogy kiültessék őket. A fát persze meg is tarthatja, aki szeretné, és van lehetősége kiültetni. Így egyszeri dísz helyett évtizedekre állított emléke lesz az ünnepeknek. Az Oázisokban minden tízedik fenyőfa élő fa, erre különösen büszkék vagyunk. https://oazis.hu/akciok/elo-fenyo-kolcsonzes/

Milyen forgalomra számítanak?

Úgy gondoljuk a darabszám nem fog változni, de elképzelhető, hogy anyagi okokból sokan választanak eggyel kisebb méretet, esetleg olcsóbb fajtát.

Milyen fajtákat értékesítenek?

Nálunk különösen fontos, hogy az alap fajtákon (nordmann, luc, ezüst) belül legyen széles méret és minőségi választék is. A cserepes fenyők is ugyanezen fajtákból kerülnek ki. Egy kertészettől jogos ez az elvárás, ahogyan arra is figyelünk, hogy az utolsó napon is legyen még nálunk fenyőfa. Inkább maradjon néhány tucat december 24-ig, minthogy csalódottan távozzanak tőlünk már 21-én! Ráadásul meglepően sokan - külföldön dolgozók, de két ünnep között hazatérők - december 27 után vesznek fát, számukra az egyetlen lehetőség mi vagyunk.

Melyek a legkedveltebb típusok?

Az elmúlt években folyamatosan nőtt a nordmann fenyők részaránya, minden második vágott fenyő közülük került ki néhány éve már többet adunk el, mint lucfenyőből. Az ezüstfenyőket csak a vásárlók alig 5%-a választja.

Hazai termelőktől vagy külföldről szerzik be a fákat?

Ilyen széles választékot mi csak sok termelőtől tudunk beszerezni. A lucfenyők mind hazaiak, a nordmann fenyők egy része szintén, de a legjobb minőségű nordmann fenyők Dániából érkeznek.

(X)