Karácsony üzent Holliknak és a Fidesznek: Szálljanak le a hazugságvonatról és menjenek gyalog

Folytatódik Karácsony és Hollik csörtéje.

2021. június 10., 10:41

Szerző:

A Fidesznek megint nem sikerült az igazmondás. A fékezhetetlen agyvelejű Hollik István a minap azon háborgott a Facebookon, hogy a belvárosban, csúcsidőben, pár száz métert gyorsabban lehet megtenni gyalog, mint autóval.

Ez valószínűleg a világ összes nagyvárosában így van, leszámítva azokat, ahol a belvárosba egyáltalán nem is lehet autóval behajtani

írta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán csütörtökön.

Karácsony Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatójának egy szerdai Facebook-posztja miatt fakadt ki. A főpolgármester szerint félremagyarázta egy szerdai nyilatkozatát.

A 24.hu a dugókról kérdezte Karácsonyt szerdán, aki üzent azoknak a politikusoknak, akik arról panaszkodnak, hogy egy kilométert 20 perc alatt lehet megtenni a fővárosban: „ha dugó van, esetleg szálljanak ki az autóból és menjenek gyalog” – mondta Karácsony.

Hollik erre ezt reagálta:


Karácsony a csütörtöki posztjában megjegyzi: „A Fidesz elárasztotta a Facebookot azzal a hazugsággal, hogy ezt én a budapesti autósoknak üzenem. Ez természetesen nem igaz” – írta a főpolgármester, aki kitért arra is, hogy  Budapesten Tarlós István főpolgármestersége idején is sok dugó volt.

„Másfélszeresére nőtt a városban az autóforgalom, viszont akkor elmaradtak fontos beruházások, amiket most nekünk kell pótolni. Zajlik a 3-as metró – az ország legforgalmasabb közösségi közlekedési infrastruktúrája – belvárosi szakaszának a felújítása és elkezdődött a pesti alsórakparté is. És a jövő héten a Lánchíd felújítása is abba a szakaszba lép, amikor már az autósok sem használhatják. Köszönjük a városban közlekedők türelmét! A Fidesztől pedig azt kérjük, hogy szálljanak le a hazugságvonatról és menjenek a..., menjenek gyalog” – zárta.

A főpolgármester posztja:

(Kiemelt kép: Pesti Hírlap archív)

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.