Két hétre többhavi bért is kifizetnek halpucolásért

Akár napi hatvanezer is lekaparható a pikkelyekből a karácsonyi roham idején.

2023. november 20., 16:04

Szerző:

„Kollégákat keresünk a karácsonyi szezonra, de akár már azonnali kezdéssel, halpucoló munkakörbe” – csábítja a jelentkezőket a Haludvar nevű „halportál”.

Mint írják, naponta 20-60 ezer forintot kereshet az, akit felvesznek halpucoló munkakörbe. Az állás betöltéséhez halbontási tapasztalat szükséges, emellett Pest vármegyei lakó-, vagy szálláshely a feltétel.

Azok jelentkezését várják, akik jól forgatják a kést, szeretik a halat, bírják a munkát és szeretnének egy kis pluszpénzt keresni az ünnepekre.  

A hvg.hu gyors kalkulációja szerint a karácsonyi hajtásban nem kizárt, hogy akár húsvétig is megkeresheti a havi fizetését egy-egy jelentkező – ha szereti a halat.

(Kiemelt kép illusztráció: Forrás: antirabsic.files.wordpress.com)

Ferihegy veszi át azoknak az utasoknak egy részét, akik a debreceni légikikötőből utaztak volna a következő hetekben. Az érintett utasok a légitársaságuktól kapnak tájékoztatást arról, hogy járatukat átirányítják vagy törlik-e. A Budapest Airport számára az átirányítások várhatóan napi 3-4 plusz járat kezelését jelenthetik, így jelen helyzetben a budapesti légikikötő utasforgalma a napi 55 ezer főt is meghaladhatja

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.