Karácsony: idén a közszolgáltatásokat csak emberfeletti munkával lehet fenntartani

Megdöbbentő üzenet, de pozitív végkicsengés - a főpolgármester is elmondta újévi köszöntőjét. 

2021. január 1., 11:41

Szerző:

Nem lehettünk felkészülve a járványra 2020-ban, amely emberéletek ezreit, egzisztenciák százezreit követelte, mondta Karácsony Gergely főpolgármester újévi beszédében, amit a Facebookra rakott ki. Mintha hozzászoktunk volna a statisztikákhoz, a számadatokhoz, elfelejtve, hogy az áldozatok anyukák, apukák, nagyszülők, érző emberek voltak. "Hiányoznak."  

Karácsony köszönetet mondott azoknak, akiknek köszönhetően a főváros működőképes maradt, és akik biztosítják a szolgáltatásokat: egészségügyi, közlekedési, egyéb közszolgáltatásokban dolgozók. És a főpolgármester köszönetet mond az embereknek is, akik kibírták és kibírják a szigorításokat, rendszabályokat is. 

Sajnos a politikusok nem tudtak összefogni a bajban, a kormány csak az egyik kezével küzd a járvány ellen, a másikkal az ellenzéki önkormányzatokkal küzd. Az újév legnagyobb kihívása a közszolgáltatások fenntartása lesz, az eddig természetesnek számító dolgok most csak emberfeletti munkával lehet megteremteni.  

De a főpolgármester optimista, hiszi, hogy a járvány és a nehézségek legyőzhetőek, és talpra áll a város.

 

 

 

12:09

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője, Donath Anna, a Momentum EP-listavezetője és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Momentum Mozgalom Karácsony Gergelyt támogatja a jövő évi főpolgármester-választáson.

10:56

A Magyar Közlönyben megjelentek a köztársasági elnök határozatai. Novák Katalin hét magyar állampolgárságot vont vissza, minden esetben Gulyás Gergely miniszter előterjesztései alapján.

09:46

Az előzetes adatok szerint 2023 októberében 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg. 2022 októberéhez képest a születések száma 5,9, a halálozásoké 6,7, a házasságkötéseké pedig 9,6 százalékkal csökkent. A természetes népességfogyás lassult – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.

09:46

Aki ingatlan eladásban vagy vételben gondolkodik, pontosan jól tudja, milyen szempontok befolyásolják egy-egy lakás vagy ház értékét. Az ingatlan állapota mellett természetesen annak elhelyezkedése, vagyis az utca is befolyásolja az árat.