Karácsony: idén a közszolgáltatásokat csak emberfeletti munkával lehet fenntartani

Megdöbbentő üzenet, de pozitív végkicsengés - a főpolgármester is elmondta újévi köszöntőjét. 

2021. január 1., 11:41

Szerző:

Nem lehettünk felkészülve a járványra 2020-ban, amely emberéletek ezreit, egzisztenciák százezreit követelte, mondta Karácsony Gergely főpolgármester újévi beszédében, amit a Facebookra rakott ki. Mintha hozzászoktunk volna a statisztikákhoz, a számadatokhoz, elfelejtve, hogy az áldozatok anyukák, apukák, nagyszülők, érző emberek voltak. "Hiányoznak."  

Karácsony köszönetet mondott azoknak, akiknek köszönhetően a főváros működőképes maradt, és akik biztosítják a szolgáltatásokat: egészségügyi, közlekedési, egyéb közszolgáltatásokban dolgozók. És a főpolgármester köszönetet mond az embereknek is, akik kibírták és kibírják a szigorításokat, rendszabályokat is. 

Sajnos a politikusok nem tudtak összefogni a bajban, a kormány csak az egyik kezével küzd a járvány ellen, a másikkal az ellenzéki önkormányzatokkal küzd. Az újév legnagyobb kihívása a közszolgáltatások fenntartása lesz, az eddig természetesnek számító dolgok most csak emberfeletti munkával lehet megteremteni.  

De a főpolgármester optimista, hiszi, hogy a járvány és a nehézségek legyőzhetőek, és talpra áll a város.

 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.