Karácsony: idén a közszolgáltatásokat csak emberfeletti munkával lehet fenntartani

Megdöbbentő üzenet, de pozitív végkicsengés - a főpolgármester is elmondta újévi köszöntőjét. 

2021. január 1., 11:41

Szerző:

Nem lehettünk felkészülve a járványra 2020-ban, amely emberéletek ezreit, egzisztenciák százezreit követelte, mondta Karácsony Gergely főpolgármester újévi beszédében, amit a Facebookra rakott ki. Mintha hozzászoktunk volna a statisztikákhoz, a számadatokhoz, elfelejtve, hogy az áldozatok anyukák, apukák, nagyszülők, érző emberek voltak. "Hiányoznak."  

Karácsony köszönetet mondott azoknak, akiknek köszönhetően a főváros működőképes maradt, és akik biztosítják a szolgáltatásokat: egészségügyi, közlekedési, egyéb közszolgáltatásokban dolgozók. És a főpolgármester köszönetet mond az embereknek is, akik kibírták és kibírják a szigorításokat, rendszabályokat is. 

Sajnos a politikusok nem tudtak összefogni a bajban, a kormány csak az egyik kezével küzd a járvány ellen, a másikkal az ellenzéki önkormányzatokkal küzd. Az újév legnagyobb kihívása a közszolgáltatások fenntartása lesz, az eddig természetesnek számító dolgok most csak emberfeletti munkával lehet megteremteni.  

De a főpolgármester optimista, hiszi, hogy a járvány és a nehézségek legyőzhetőek, és talpra áll a város.

 

 

 

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.